projecten

gitaar

Duo Jona Kesteleyn en Ruth Van Killegem

Ruth en Jona vormen een origineel duo dat het beste brengt uit uiteenlopende genres zoals tango, barok, bossa nova en avant-garde. Onlangs verscheen hun cd 'Pas de Tango' waarop Argentijnse klanken in conflict gaan met muziek van een jonge generatie componisten van bij ons. Een heel arsenaal fluiten, van de frivole sopranino tot de zwoele basblokfluit, wordt begeleid op klassieke gitaar.

Muziek van Piazzolla, D'Angelo, Krähmer, Vivaldi, Ibert, Romitelli,...

Beluister een fragment.

Contact

Tiptoe Company

Tiptoe Company is ontstaan als ‘ensemble van “delicate” intrumenten’ onder de vleugels van het Ictus en het Spectra Ensemble. Momenteel spelen gitaar, blokfluit, harp, contrabas en cello de hoofdrollen. Tiptoe speelt actuele kamermuziek waarbij het beperkte volume van de instrumenten het uitgangspunt vormt. De relatie tussen instrumentale actie en klank wordt blootgelegd waardoor een ‘muziektheater op microniveau’ ontstaat. Tiptoe werkt samen met componisten zoals Nico Sall en Frederik Neyrinck en brengt verrassend repertoire van Mauricio Kagel, Fausto Romitelli, José Sanchez-Verdu en Maurizio Pisati.

Muzikanten: Jona Kesteleyn, gitaar; Ruth Van Killegem, blokfluiten; Jutta Troch, harp; Pieter Lenaerts, contrabas; Seraphine Stragier, cello

Beluister een fragment.

Contact

Duo Dipsô

Geneviève Lannoy en Jona Kesteleyn zijn beide gefascineerd door de klankenrijkdom van hun instrument, de klassieke gitaar. De zoektocht naar waardevol, maar soms onbekend repertoire voor twee gitaren gaf de aanleiding voor het Duo Dipso. ‘Dipso’, wat in het Oud-Grieks ‘ik heb dorst’ betekent, symboliseert die zoektocht. Met avontuurlijke en gevarieerde concertprogramma’s willen Geneviève en Jona zowel de melomaan als een breed publiek aanspreken.

Muziek van Le Vieux Gaultier, J. K. Mertz, N. Coste, E. Granados, E. Nazareth, A. Jolivet, S. Scodanibbio, H.W. Henze

Beluister een fragment.

Contact

Arsis Ensemble

Arsis gaat naar het snijvlak tussen poëzie en muziek. De ritmiek in een gedicht van Gezelle wordt op de spits gedreven door de stuwende puls in een tango van Piazzolla. Simon Carmiggelts fijne humor zindert door in vinnige barokmuziek van Vivaldi of Telemann. Vernieuwende poëzie van Van Ostaijen versmelt met 21ste eeuwse kamermuziek, alsof het zo bedoeld was. De uitzonderlijke combinatie van blokfluit, gitaar en klavecimbel biedt een breed spectrum aan mogelijkheden wat klankkleuren, stijlen en sfeer betreft. Arsis kende een groot succes voorstelling als ‘Vivat Vivaldi’ een groot succes tijdens de Gentse Feesten.

Denijs Van Killegem, voordracht; Ruth Van Killegem, blokfluiten; Jona Kesteleyn, gitaar; Guy Penson, klavecimbel

Contact

recital gitaar solo

Het repertoire voor klassieke gitaar beslaat bijna vijf eeuwen muziek, maar blijft voor het grote publiek vaak nog onbekend. Jona houdt ervan om die veelzijdigheid en dat rijk verleden, maar ook heden, te illustreren tijdens zijn recitals. Renaissance, barok, klassiek, Latijs-Amerikaans en ‘hedendaags klassiek’ gaan samen in een avondvullend programma.

Muziek van Narvaez, Bach, Ponce, Villa-Lobos, Jobim, Pisati, Sanchez-Verdu en vele anderen (zie ‘repertoire’)

Contact

Vi Theatergroep

Vi werd in 2009 in het leven geroepen door 4 jonge artiesten met verschillende achtergronden. Filip Debosschere is theaterregisseur, Mattias De Meulenaere is acteur en studeerde bij Dora van der Groen, Jona Kesteleyn is gitarist en Alexandre Popowycz is dichter, slavist en schilder. Hun eerste voorstelling heet 'Vloed':

“De wereld anno 2xxx. Wat doen drie overlevenden wanneer ze een desolate ruimte worden ingejaagd, een veel te groot pashokje, dat langzaam zijn eigen wetten onthult? Levensdrang spitst hun oren, en overleg plegen ze met een blik. Met een bizarre mix van muzikale pragmatiek, bonte strijdtenues en mystieke incantatie gaan deze heren tekeer tegen een duistere vijand.”

Contact

jingle on

met Korneel Deprez (keyboard, zang) en Jona Kesteleyn (electrische gitaar, zang) Wij zijn neven, daarom spelen we samen. Korneel en Jona maken muziek als een spel van korte melodische fragmenten. Alles begint met de bas, improvisatie zorgt voor de rest. Het moet bewegen en leuk zijn. Eigenlijk is het een trucje, maar het zorgt voor de essentie: plezier.


Beluister jingle on op MUXTAPE


Contact