biografie

gitaar

English CV
CV Français

Jona Kesteleyn is een veelzijdig gitarist. Als freelance muzikant speelde hij onder andere bij het het Spectra Ensemble, het Ictus Ensemble en het Vlaamse Opera Orkest. Hij is de bezieler van Tiptoe Company, een collectief van muzikanten die de grenzen willen aftasten binnen de hedendaagse kamermuziek. Daarnaast staat Jona regelmatig op de scène samen met pianist Luk Vaes en gitarist Seth Josel ('Kagel Reconstructed'), in duo met blokfluitiste Ruth Van Killegem, met gitariste Geneviève Lannoy (Duo Dipsô), met Arsis en klavecinist Guy Penson. Jona trad op in verschillende Europese landen, en in Brazilië, waar hij een masterclass gaf aan de universiteit van Ouro Preto. Tijdens het afgelopen én komende culturele seizoen speelt hij mee in producties van het Spectra Ensemble, Hermes Ensemble, Ensemble Sturm und Klang en Tiptoe Company. Ook staan collaboraties op het programma met componisten Patricia Alessandrini, Raphaël Cendo, Frederik Neyrinck en Tim Mariën en Walter Hus.

In 2006 studeerde hij af aan het Conservatorium van Gent in de klas van Yves Storms. Hij behaalde zijn masterdiploma met grote onderscheiding en kreeg ‘grootste onderscheiding’ voor zijn eindrecital. Daarna volgt hij een ‘Master na Master hedendaagse muziek’ onder leiding van het Ictus Ensemble en het Spectra Ensemble. In 2012 behaalt hij het gespecialiseerde masterdiploma met grootste onderscheiding.

Ook in internationale wedstrijden laat hij zich opmerken. Hij behaalde tweemaal een derde prijs in de ‘Ivor Mairants Guitar Competition’ in Londen, in 2009 en 2011, en in 2010 behaalde hij eveneens de derde prijs in het gitaarconcours van het Twents Gitaarfestival. Gitaristen Johan Fostier, Tom Pauwels en Graham Devine hebben een belangrijke invloed op zijn ontwikkeling als muzikant. Hij volgde meestercursussen bij gerenommeerde gitaristen zoals Leo Brouwer, Alvaro Pierri, Roberto Aussel, David Tanenbaum, Alberto Ponce, Zoran Dukic, Denis Azabagic, Raphaella Smits, Jorge Cardoso, Pablo Marquez, Carlo Marchione, Marco Socías en Marcin Dylla. Als gitaarleraar is hij actief in de muziekscholen van Geraardsbergen, Aalter en Brussel.

Alsembergse Steenweg 277
1190 Vorst
0484 60 45 33

mail